naslovna kontakt mapa sajta     PRETRAGA      
Obrazovni profil dizajna ambalaže Obrazovni profil Enterijera i industrijskih proizvoda Obrazovni profil Likovni tehničar Obrazovni profil Grafike Obrazovni profil Tekstila

Stvaranje mreže umetničkih škola u Centralnoj Evropi

Inicijativa Škole za dizajn za stvaranje mreže umetničkih škola iz Centarlne Evrope, rezultirala je izložbom u okviru Venecijanskog bijenala.
Kao prateće postavka sa dva umetnička liceja iz Italije, dizajnerska škola iz Beograda je u prostoru bijenala Magazino u Trstu, predstavila svih pet obrazovnih profila ove škole.
Na izložbi su bili prisutni i predstavnici đaka škole, Danilo Mimović, Stevović Jovana, Šibalić Iva, Kosić Nikola i Milićević Olga. 
Izložbu je otvorio Ministar obrazovanja i nauke gospodin Obradović a prisustvovali su i državni sekretar prof.Mirtović kao i veliki broj funkcionera iz Evrope.
Inicijativu škole iz Srbije podržala je CEI –CENTRALNA EVROPSKA INICIJATIVA koja je i finansirala ovaj projekat.
Saradnja uspostavljena ovom izložbom se nastavlja, a u aprilu naši gosti će biti učenici i profesori prestižnog italijanskog umetničkog liceja.

pogledajte fotografije.

Projekat  Znači Zeleno²

Projekat  Znači Zeleno² se pored razvijanja ekološke svesti i ekološkog načina življenja, bavi i inkluzijom dece bez roditeljskog staranja, sa ciljem da ih podstakne na kreativno izražavanje i da im pruži priliku da se ostvare u oblasti umetnosti i dizajna. Kroz kreativne edukativne radionice i primenu metode vršnjačke edukacije, učenici Škole za dizajn i deca iz Doma „Drinka Pavlović“ uradili su grafička idejna rešenja za štampane aplikacije na temu ekologije, koje su odštampali na platnenim torbama. Proces praktične realizacije štampanja idejnih rešenja omogućio je deci iz Doma i učenicima Škole za dizajn da steknu praktična znanja i veštine svojstvena tehnici sito štampe. Projekat Znači Zeleno² je realizovan kroz saradnju Škole za dizajn (Beograd) sa Domom za decu “Drinka Pavlović“(Beograd), Dečjim kulturnim centrom „Majdan“ i Kancelarijom za mlade Savski venac. Učesnici u projektu: učenici III  razreda odseka Ambalaža, Grafika, Tekstil  (Škola za dizajn) i deca iz Doma “Drinka Pavlović”: Jovana Gavrilović, Jovan Sertić, Jovana Marjanović, Anastasija Glidžić, Hana Hudak, Aleksandra Vučković Nikola Barišić, Marija Nikolić, Goran Rakić, Velimirka Damjanović, Stefan Milovanović,Maša Stojanović, Darja Mladenović,Teodora Ilić, Sara Mitrović, Samir Beljulji, Andreja Džonkić, Danilo Mimović i Jovan Rakić Logo i znak projekta Znači Zeleno²: Nikola Kosić, učenik IIIg


Galerija projektaZnači...Zeleno

Projekat je realizovan  kroz saradnju Škole sa  Dečijim kulturnim centrom „Majdan“, Domom za decu „Drinka Pavlović“ i Kancelarijom za mlade Savski venac. Obuhvatao je izradu idejnih rešenja za majice i razglednice koje promovišu ekološki način življenja, kao i akciju pisanja ekoloških poruka na razglednicama koje su prosleđene na preko sto adresa raznih institucija, fabrika i organizacija u Beogradu i Srbiji, sa željom da se podstakne i razvija ekološka svest.Idejna rešenja za „Znači ... Zeleno“ uradili su učenici II i III godine odseka Grafike, Tekstila i Ambalaže školske

2008/09. Galerija projektaZoom IN

Projekat je osmišljen sa ciljem da učenike podstakne na  istraživanje novih tehnologija i digitalnih medija u oblasti vizuelne kulture i umetnosti. Ideja da svoju kreativnost izraze video radovima u kojima je zadata tema Škola, omogućila je učenicima da svoju spontanost i nesputanost uobliče u duhovite zapise događaja sa velikog odmora, časova, ekskurzije, ali i da pronađu lični izraz u procesu razvoja svog kreativnog mišljenja. U saradnji sa kulturnim centrom REX i uz podršku novinara Dušana Šaponje i Dušana Čavića projekat je uspešno prezentovan u javnosti školske 2008/09.

Galerija projekta

Trag - "Life Tools"

Restauracija budućnosti

Projekat je nastao 2003. godine u saradnji „Punkta za umetnički eksperiment“, Škole za dizajn (Odsek tekstila) Beograd i kulturnog centra „Persona“ Toljati, Rusija, a realizovan je i prezentovan tokom 2004. i 2005.godine. Izložbe i prezentacije: Muzej primenjenih umetnosti, Klub penzionera Stari grad Beograd, Državni univerzitet - odsek za dizajn, Krakov (Poljska) i kulturni centar Točka, Skopje (Makedonija).
Radovi su autorski i predstavljaju različita viđenja i poglede na problem jaza među generacijama, korišćenja atributa mladosti i kreiranja novog pogleda na život kroz vizuru medija potrošačkog društva, sa ciljem menjanja stereotipa u razmišljanju da su stariji ljudi nepotrebni i nezanimljivi

.Galerija projekta

Ručak u Beogradu

Projekat realizovan 2004. godine sa "Grupom 484" u kome su učestvovali učenici sa odseka Grafike i odseka Teksila.

Galerija projekta

Linija

Linija je multimedijalni projekat učenika škola: "Luj Davičo", "Josip Slavenski" i "Škole za dizajn", prezentovan u Kulturnom centru "Rex", Domu Omladine i Studentskom Kulturnom Centru Beograd.


Nastao je kao reakcija na zadat tekst (LINIJA) iz udžbenika "Teorija forme" za Srednje umetničke skole. Učenici su, po sopstvenom izboru interpretirali neku od navedenih rečenica iz teksta, a zatim kroz saradnju sa svojim kolegama, uobličili ideje u jednu celinu koja sadrži pokret, muziku i vizuelno rešenje.

Omladinsko preduzetništvo

Business Innovation Programs, Norveška (BIP) je u saradnji sa Ministarstvom prosvete i sporta Republike Srbije i Građanskim inicijativama iz Beograda pokrenuo projekat "Omladinsko preduzetništvo" 2003. godine u Beogradu i Kragujevcu. Program se u potpunosti finansira sredstvima Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.

Osnovni cilj ovog programa je da mladima pruži neophodna osnovna znanja i iskustva u vođenju preduzeća, kroz poslovanje i proizvodnju pravih proizvoda i usluga, sa pravim novcem tj. sa što manje simulacija poslovanja, a u obimu koji je primeren srednjoškolskom uzrastu. Ostali ciljevi ovog programa su:

  • podsticanje razvoja preduzetničkog duha i preduzetničkog ambijenta među mladim ljudima,

  • pomoć mladim ljudima da razviju samoinicijativu, samopouzdanje, kreativnost, timski rad i odgovornost

  • uvođenje novih praktičnih nastavnih metoda u srednje obrazovanje

  • uspostavljanje saradnje između srednjih škola i "sveta biznisa"

"Omladinsko preduzetništvo" se sprovodi u nekoliko faza:

Početak programa poklapa se sa fiskalnom godinom (na početku drugog polugodišta) prezentacijom programa učenicima II i III razreda u izabranim srednjim školama i prikupljanjem njihovih prijava.

Sledi formiranje grupa i izvođenje nastave, što podrazumeva prolazak kroz sve etape u životnom ciklusu preduzeća: od poslovne ideje, preko izrade biznis plana, registracije preduzeća do nabavke, proizvodnje, organizacije, administracije, marketinške promocije i prodaje samog proizvoda ili usluge, završno sa zatvaranjem preduzeća.

U toku realizacije programa, svake godine se organizuje poseta mladih preduzetnika iz Srbije sajmovima "Omladinskog Preduzetništva" u regionu, što predstavlja pripremu za centralni događaj- sajam "OP"koji se održava u Beogradu. Na njemu se mladi preduzetnici takmiče u četiri kategorije:najbolji biznis plan, najbolji štand-prezentacija na sajmu, najinovativniji proizvod i najbolje preduzeće po mišljenju publike. Najbolji u svim kategorijama putuje u Norvešku, na njihov sajam "Omladinskog preduzetništva".Vesti

25.05.2015.

Internest 2015

17.04.2015.

Trst 2015

07.04.2015.

Konkurs za najbolji video

03.12.2014.

Razgovor sa Umetnikom

06.11.2014.

Sajam namestaja 2014

Projekti -  Izložbe

30.09.2015. -   izlozbe

Slikom do pomoci


22.05.2015. -   izlozbe

ANJINA NAGRADA


12.05.2015. -   izlozbe

Brojevi


24.04.2015. -   projekti

Zvečanska


08.04.2015. -   izlozbe

Konkurs Anjina nagrada


ŠKOLA ZA DIZAJN • KRUPANJSKA 3 • BEOGRAD • TEL: 011 30 66 408 • dizajnerska@dizajnerska.edu.rs
Zakonom zaštićeno. Sva prava zadržava Ti Computers Solutions